Dorpslek

‘Als ik de naam noem, ga ik ervan uit dat jullie de kaken op elkaar houden’, zegt Jaap Smit, commissaris van de koning in Zuid Holland. Da’s niet echt  gelukt. Een van de aanwezige fractievoorzitters maakte in het geniep opnames bij de geheime vergadering.

 

 

 

Sjaak Bral - 10 October 2019

Hop hop hop

Een suikerbakker, meneer Nieuwerkerk, bedacht voor Baron Hop een koffiesnoepje. Dat snoepje verkoopt nu als een jekko in 020.

 

Sjaak Bral - 09 October 2019

Krixit

 Het is mooi om te zien dat Shakespeare nog altijd wordt opgevoerd. Heel vaak op locatie. Maar dat het nu ook al in het Ijspaleis gebeurt had ik niet verwacht. ‘To be or not to be, that is the question.’

 

Sjaak Bral - 08 October 2019

Welkom aan de kust

Een fijner boek over Scheveningen is nimmer geschreven: journalist Danny Verbaan heeft zijn dorp een grote dienst bewezen. ‘Welkom aan de kust’ is een must.

 

Sjaak Bral - 14 October 2018

Bedriegertjes

Een schoolreisje: dá’s lang geleden! De aanblik van een grote touringbus voor de deur, je ouders die je uitzwaaien, een tasje met brood, snoep, een zakje chips. En dan naar het attractiepark de Bedriegertjes. Tegenwoordig gaan scholieren ook naar de Bedriegertjes. Op het Binnenhof.

 

Sjaak Bral - 13 October 2018

GROe

Een ‘diabolische parfumcocktail’. Zoiets verzin je dus als je met je rug tegen de muur staat omdat iedereen je met bewijzen om de oren slaat. De Russen happen naar adem. Hun enige verweer: het Westen beschikt over ‘een levendige fantasie’.

 

Sjaak Bral - 12 October 2018